Tapflo
БРОШУРИ И УПЪТВАНИЯ

Метална мембранна помпа за химическата промишленост

Tanker 02 1

Метална мембранна помпа с охранителна система (мониторинг за повреди на мембраната), пневматична макара за маркуча и заземителен кабел, подбрана за крайния клиент – компания, специализирана в химическата промишленост и терминални услуги за течни насипни товари.

Това специално изработено мобилно помпено оборудване беше проектирано за разтоварване на танкери и химически трансфер на въглероден дисулфид. За да бъдат намалени трансротните разходи /от Европа до Австралия/ оборудването беше поставено на стандартен палет, снабден с разглобяеми дръжки, както и със смукателни и дренажни вентили. По време на проектирането на оборудването, усилията на екипът на Тапфло бяха концентрирани в опростяване на оперативните процеси и безопасна работа във взровоопасните зони (ATEX), което беше перфектно изпълнено.

Самата помпа е проектирана да притежава няколко характеристики за безопасност. Първо, помпата е от неръждаема стомана и е ATEX изпълнение, което означава, че тя може да бъде използвана безопасно във взривоопасна зона 1 без риск от генериране на потециални източници на възпламеняване. Като допълнение, помпата е снабдена с двойна мембранна система. Това е най-усъвършенстваната система, която би могла да бъде приспособена към почти всички Тапфло AODD помпи. Тя е изцяло пневматично задвижена и е АTEX изпълнение. Системата от двойни мембрани позволява незабавно спиране на помпата в случай на разкъсване на една от мембраните, като по този начин се предпазва не само вътрешната част на помпата, но и се предотвратява изтичането на изпомпвания продукт и замърсяването на средата около помпата.

Tanker 03 1

Ако се нуждаете от подобно решение или такова, каквото е подходящо за Вашите специфични изисквания, свържете се с нашите специалисти Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или с местния Тапфло представител: http://tapflo.com/en/contact

 

СВЪРЗАНИ МАТЕРИАЛИ

Продуктови брошури:
Mobile solutions for pump units and systems

Air operated Diaphragm pumps
 


Следващ казус

CTH for the distillery industry

CTH за спиртоварната промишленост

Tapflo CTH (Сантитарна центробежна помпа), инсталирана на индустриална количка S268X и предназначена за крайния клиент в дестилиращата промишленост.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

 

About Tapflo. Tapflo Group is an independent, family owned, European manufacturer and global supplier of Air operated diaphragm pumps, centrifugal pumps and other industrial process equipment. Tapflo is represented by own sales offices in 30 countries and by independent distributors in more than 45 countries.