Tapflo
БРОШУРИ И УПЪТВАНИЯ

Пулсации в оборудването? – Не и при нас!

Едно от най-големите предизвикателства при използването на обемни помпи е колебанието на налягането на изхода.

В зависимост от функциите на помпата, този ефект може да бъде по-голям или по-малък, но винаги съществува.

Освен че могат да бъдат разрушителни за продукта пулсациите създават голямо напрежение в инсталираното оборудване.

В зависимост от интезивността това може да доведе до шум или до вибрации в тръбите и маркучите.

Подобни пулсации са вредни за всеки тип сензорно оборудване като сензори за налягане или за дебит.

Tapflo DT активен демпфер против пулсации

С DT демпферът против пулсации ние можем да предложим подходящо решение за всички тези проблеми.

Оптимизирани за работа с Tapflo въздушно задвижвани мембранни помпи тези демпфери са най-удобният и ефективен начин за елиминиране на колебанията на налягането на изхода на помпата.

Поради „инлайн“ дизайна течността може да се изпомпва без загуби на налягането, срязване или повреждане на продукта. Това е значително предимство, особено при работа с чувствителни на срязване, вискозни продукти или такива с твърди частици. Важно е да се отбележи, че намалените пулсации намаляват загубите на налягане и в системата като по този начин се увеличава подавания дебит.

Пулсации в оборудването

„Активен демпфер против пулсации“ – Активният демпфер против пулсации Tapflo активно въздейства върху пулсациите на изпомпваната течност. В резултат на компресирания въздух, подаван на входа на помпата, налягането в демпфера и в помпата е еднакво. Ако между тактовете на помпата налягането в системата се намали, демпфера осигурява допълнително налягане върху изпомпвания флуид. По този начин пулсациите се намаляват или се елиминират.

Освен това демпфера против пулсации се самонастройва към променени условия или към изпомпваната среда.

Пулсации в оборудването

Приоритет в съвременните производства и системи е съхраняването на скъпите и чувствителни елементи. Инсталирането на Tapflo демпферът против пулсации дава възможност за използване на дебитомер и неговото правилно функциониране.

Материали и приложения

Демпферът против пулсации произведен от Tapflo не изисква поддръжка. Изработва се от полимери PE&PTFE и от неръждаема стомана, полирана неръждаема стомана и алуминий. Висококачествените мебрани от PTFE, EPDM, NBR и други се отличават с дълъг живот, благодарение на дизайна тип „сандвич“ и вградената метална сърцевина.
За по-специални приложения демпферът против пулсации може да бъде оборудват със система от двойни мембрани със защита, за да бъде контролирано състоянието на мембраните.

Демпферът против пулсации е наличен в санитарно изпълнение и в приложения за високо налягане.

Изпълнението, съгласно ATEX Директива 2014/34/UE допълва диапазона от приложения на демпферите и го разширява до почти всички сфери на индустрията.

Пулсации в оборудването

Хранително-вкусова, фармацевтична и козметична промишленост

Санитарната серия на нашия Tapflo демпфер против пулсации намира приложение в много области на хранително-вкусовата, фармацевтичната и козметична промишлености. Разбира се, ние отговаряме на всички европейски и международни стандарти, като EN 10204, FDA, EC 1935/2004, EC10/2011 и USP VI..

Дизайнът на нашите демпфери без „мъртви зони“ осигурява лесно почистване с CIP & SIP и самодрениране, ако монтажа е вертикален. По този начин не се допускат остатъци от продукта и размножаване на бактерии. Демпферът може да бъде оборудван с различни санитарни и асептични връзки – триклампови, DIN 11851 или DIN 11864 и други.

Химия, повърхностни технологии, третиране на отпадни води, керамика.

Агресивни химикали, гъсти пасти или чувствителни филтрационни процеси. Безопасно изпомпване, намалено протичане, постоянна производителност са само малка част от предимствата на Tapflo демпферът против пулсации.

Бояджийска, лакова и опаковачна промишленост

Постоянната и надеждна работа при всякакви условия по време на боядисване, лакиране, нанасяне на покрития и предварителна обработка може да бъде улеснено и да спести разходи. На последно място, но не и по значение е че чрез използването на демпфер често се ускоряват производствените процеси и се спестяват време и разходи.

Употреба при всички обемни помпи!

Tapflo демпферът против пулсации се използва не само за собствените ни мембранни помпи, а може да бъде инсталиран в съществуващи системи с помпи от други производители.

Освен това електрически задвижваните помпи със силни пулсации, перисталтичните, буталните помпи и всички други помпи с пулсации могат да бъдат подобрени с демпфер против пулсации.

Plug-and-play

Особено практични и спестяващи пространство са вградените демпфери против пулсации от серията TK. В този случай демпферът е вече вграден в помпата.

Пулсации в оборудването

About Tapflo. Tapflo Group is an independent, family owned, European manufacturer and global supplier of Air operated diaphragm pumps, centrifugal pumps and other industrial process equipment. Tapflo is represented by own sales offices in 30 countries and by independent distributors in more than 45 countries.